Naon Gallium Nitride?

Gallium Nitride mangrupikeun semikonduktor langsung bandgap III / V langsung anu pas pikeun transistor kakuatan tinggi anu tiasa beroperasi dina suhu anu luhur. Ti saprak taun 1990-an, éta parantos dianggo ilahar dina émisi cahaya (LED). Gallium nitride masihan lampu biru anu dianggo pikeun maca disk dina Blu-ray. Salaku tambahan, gallium nitride digunakeun dina alat kakuatan semikonduktor, komponén RF, laser, sareng fotonik. Dina waktos payun, urang bakal ningali GaN dina téknologi sénsor.

Dina taun 2006, modus paningkatan GaN transistor, kadang disebut GaN FETs, mimiti didamel ku numuh lapisan ipis GaN dina lapisan AIN tina wafer silikon standar nganggo déposisi uap kimia organik (MOCVD). Lapisan AIN salaku panyangga antara substrat sareng GaN.
Proses anyar ieu ngamungkinkeun transistor transisi galium nitrida tiasa di produksi di pabrik anu sami sareng silikon, nganggo prosés manufaktur anu hampir sami. Ku ngagunakeun prosés anu dipikaterang, ieu ngamungkinkeun biaya manufaktur anu sami sareng murah sareng ngirangan halangan pikeun nyoko pikeun transistor anu langkung alit kalayan kinerja anu langkung ningkat.

Pikeun langkung ngajelaskeun, sadaya bahan semikonduktor ngagaduhan anu disebat bandgap. Ieu mangrupikeun kisaran énergi dina padet dimana teu éléktron tiasa aya. Sacara sederhana, bandgap aya hubunganana sareng kumaha bahan matuhna tiasa ngajalankeun listrik. Gallium nitride gaduh 3,4 eV bandgap, dibandingkeun sareng 1,12 eV bandgap silikon. Gap band anu langkung lega Gallium nitride hartosna éta tiasa nahan voltase anu langkung luhur sareng suhu anu langkung luhur tibatan MOSFET silikon. Bandgap lega ieu ngamungkinkeun gallium nitride dilarapkeun kana alat-alat daya tinggi sareng frekuensi luhur optoelektronika.

Kamampuh beroperasi dina suhu sareng voltase anu jauh langkung luhur tibatan transisior gallium arsenide (GaAs) ogé ngajantenkeun gallium nitride amplifier kakuatan idéal pikeun alat-alat gelombang mikro sareng terahertz (ThZ), sapertos imaging sareng sensing, pasar kahareup anu kasebat di luhur. Teknologi GaN aya di dieu sareng éta ngajanjikeun bakal ngajantenkeun langkung saé.

 


Pos waktos: Okt-14-2020